Pályázat

Pályázat

A szerződött támogatás összege: 127 087 710 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 62,950337%
A projekt megvalósításának kezdete: 2017.06.01.
A projekt fizikai befejezésének határideje: 2019.05.31.
Kedvezményezett: BEKS Kommunikációs Technika Kft.
A projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.7-15-2016-00769
Támogató alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap.

A projekt bemutatása:

A projektben olyan piacképes termékek fejlesztését valósítjuk meg, melyben a jelenleg elszigetelten működő kamera, beléptető és beteghívó rendszerek funkcióit összekapcsoljuk, az IoT (Internet of Things) elve alapján egymással kommunikálókká tesszük, ezáltal „okos” klienskezelést tudunk megvalósítani egy adott létesítményben.

Az „okos” klienskezelés keretében emelt szintű funkciókat valósítunk meg az épületbiztonság növelése érdekében. A projekt eredményeként létrejövő hardver és szoftver elemek: Welcome BIZTONSÁGTECHNIKAI ESEMÉNYKEZELŐ szerver szoftver Welcome BIZTONSÁGTECHNIKAI ESEMÉNYKEZELŐ felügyeleti PC szoftver Internetes távfelügyeleti web szerver és mobil keretrendszer Intelligens sorszámkiadó KIOSK Intelligens fali terminál

A projekt újdonsága, hogy a rendszerek párhuzamosan és önállóan működnek egymás mellett, de amikor szükséges kiegészítik egymást, „besegítenek egymásnak” vagyis emberi beavatkozás nélkül együttműködnek. A fejlesztés hozzáadott szellemi értéke, hogy az egyébként nagy tudású rendszerek intelligenciáját növeli egy esemény vezérelt real-time együttműködési képességgel, aminek köszönhetően nő a rendszerek hatékonysága, felderítőképessége. A fejlesztés eredményeként létrejövő termék az IoT (Internet of Things) koncepció mentén formálja át a biztonságtechnikai piacot. Az új biztonságtechnikai alkalmazás megvalósításával, számottevő iparági hatással, átütő eredmény elérésével számolunk.

Projektünkben az IoT elvű kommunikációt valósítjuk meg egy adott létesítményekben működő beléptető rendszer, ügyfélhívó rendszer és kamerarendszer összekapcsolásával. A real-time kamerakezeléssel a beléptető rendszer által felismert biztonsági problémák automatikusan kijelzésre kerülnek, élő kameraképpel együtt. A tervezett projektben megvalósítani kívánt integrációval megoldható, hogy a létesítmény belső részein is beléptető / ellenőrző pontok legyenek kialakítva. Az érkező ügyfelek olyan vonalkódos sorszámot kapnak, ami alkalmas a beléptető pontokon való áthaladásra. Ezzel biztosíthatjuk, hogy csak olyan zónákba léphetnek be, ahol ügyeik intézése miatt szükséges. A jogosultalan próbálkozásokat a rendszer felismeri és real-time kamera képen kijelzi a biztonsági szolgálat részére.

A megvalósítani tervezett rendszer egyedülálló funkciókat és IoT alkalmazást valósít meg, ami alapján a legújabb iparági trendeknek való megfelelés adja rendszerünk átütő jelentőségét.